Karta dań

Przystawki zimne
Tatar z polędwicy wołowej z borowikami i żółtkiem kaparami ogórkiem i cebulą z dodatkiem kieliszka wódki 24 zł
Śledź na rucoli z marynowanymi burakami, ogórkiem konserwowym oraz orzechem włoskim podany z dipem musztardowo-miodowym 15 zł
Carpaccio z buraka podane z brzoskiwnią, jarmużem, kozim serem oraz popcornem z kaszy pęczak 16 zł
Carpaccio z polędwicy wołowej z marynowanymi kurkami rokietą siewną ,kaparami, parmezanem i sosem truflowym 24 zł
Przystawki ciepłe
Pierogi z kaczki z sosem z czarnej porzeczki 15 zł
Mule duszone na białym winie z marchewką,czerwoną cebulą oraz selerem naciowym podane z grzankami czosnkowymi 36 zł
Małże Św. Jakuba na risotto szafranowym ze szpinakiem
33 zł
Krewetki duszone na białym winie z salsą paprykową oraz grzaneczkami czosnkowymi 25 zł

 

Sałatki
Sałatka a`la Cezar na sałacie rzymskiej z grillowanym kurczakiem, grzankami, pomidorami, parmezanem, chipsem z boczku oraz sosem z anchois 25 zł
Sałatka grecka z serem feta, oliwkami, czerwoną cebulą, pomidorami, ogórkiem, papryką, bazylią oraz grzankami czosnkowymi 19 zł
Mix sałat z figami, kozim serem ,szynką parmeńską i orzechami włoskimi 25 zł


 

Zupy
Bulion z kaczki z szarymi kluseczkami i wędzonym półgęskiem 12 zł
Krem z pieczonego buraka z kwaśną śmietaną 13 zł
Zupa z ryb bałtyckich 16 zł
Żurek na zakwasie z jajkiem w koszulce 14 zł

 

Pasty
Tagliatelle Carbonara z boczkiem, cebulą, czosnkiem, pietruszką, śmietaną , żółtkiem i parmezanem 24 zł
Pasta aglio olio z krewetkami , mulami, kalmarami, natką pietruszki, chili oraz czosnkiem 30 zł
Trofie z wołowiną, kurkami, rucolą oraz suszonymi pomidorami 36 zł
Tagliatelle z kurczakiem i brokułami 24 zł

 

Danie Główne mięsne
Pieczona golonka w piwie podana z duszonymi warzywami i pieczonymi ziemniakami 37 zł
Medaliony z polędwiczki wieprzowej z ziemniakami au gratin, cukinią ,serem halloumi w sosie kurkowym 38 zł
Pierś z kaczki gotowana sous - vide podana z modrą kapusta, szarymi kluseczkami oraz sosem żurawinowo limonkowym z nutą rozmarynu 46 zł
Pierś z kury kukurydzianej z fasolką szparagową , boczniakami, czosnkiem, boczkiem podana na makaronie tagliatelle 41 zł
Stek z polędwicy wołowej podany na salsie paprykowej z sosem pieprzowym oraz pieczonymi ziemniakami 61 zł
Comber jagnięcy sous vide podany z kaszą pęczak, sosem tymiankowym i tagliatelle warzywnym 62 zł

 

Dania główne z ryb
Pieczony łosoś na rissoto szafranowym ze szparagami 44 zł
Polędwica z dorsza na bulionie homarowym z marchewką, selerem, cukinią oraz ziemniakiem 36 zł
Pstrąg z patelni z brokułami, pieczonymi ziemniakami oraz sosem z szyjek rakowych  36 zł
Sandacz na szpinaku z sosem bearneńskim i placuszkiem rosti 41 zł

 

Desery
Sernik cynamonowo miodowy 17 zł
Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną 17 zł
Puchar lodowy z gorącymi malinami i bitą śmietaną 15 zł
Creme brulee z orzechami i kajmakiem 19 zł

 

Karta menu dla dzieci
Rosół z domowym makaronem 10 zł
Zupa pomidorowa z domowym makaronem 10 zł
Panierowane polędwiczki z kurczaka z frytkami oraz gotowanymi warzywami 21 zł
Makaron linguine w sosie pomidorowym 15 zł
Naleśniki z twarogiem i bitą śmietaną 19 zł

  • ul. Młyńska 33
    75-052 Koszalin